Industrial sentrifuger for proteiner

chemie-proteine

FLOTTWEG dekanter og Sedicanters ® har en viktig rolle for utvinning av vegetabilsk protein. Dekantersentrifuger er i bruk ved fremstilling av:

  • Soya protein og soya proteinkonsentrat
  • Pea protein
  • Lupinprotein
  • Raps protein

Proteiner inneholder verdifulle aminosyrer som kroppen trenger. Derfor er inneholder mange matvarer vegetabilske proteiner. Men også tekniske produkter inneholder vegetabilske proteiner – for eksempel plast, kosmetikk, maling og tekstiler.

Utvinning av protein

FLOTTWEG dekanter og Sedicanters ® gir den optimale løsningen for produksjon av soyaprotein, erterprotein, lupinprotein og raps protein. Våre systemer skiller verdifullt protein fra planter. Vi kan tilby deg alle prosesstrinn – utvinning, vasking, konsentrasjon og rensing. Med vårt system så optimaliserer vi utbytte av proteiner fra plantene.

Fordeler for utvinning av protein med Flottweg

fordeler:

  • Høy avkastning av proteiner
  • Meget høy hygienisk standard
  • Lett behandling av produktet
  • Lavt energiforbruk

Soyaprotein og proteinkonsentrat

Soyabønner inneholder ca 40% protein av høyeste kvalitet. Fra de fleste Soyabønner blir oljen fjernet. Oljen fungerer som ingrediens for mat eller biodiesel. Soyaprotein kan utvinnes som et konsentrat, og lagres.

Erterprotein

Erten har også proteiner, men stivelse er og et verdifullt produkt som kan skilles fra proteinet og gi et godt resultat.

Lupinprotein

Lupiner er en verdifull del av protein. Proteinet er av høyeste kvalitet, og kan for eksempel anvendes som dyrefor. Lupiner er fortsatt relativt ukjent i Europa, men spiller allerede en viktig rolle i Amerika.

Raps protein

Raps planter danner etter blomstring puter som  inneholder små frø. Hvert av disse frøene inneholder opptil 40% olje. Det kan utvinnes ved hjelp av dekanter, der proteinfasen blir skilt fra oljen. Ved å nytte hydrolyse, så økes også utbytte Raps-graksen kan tørkes til dyrefôr.

FLOTTWEG – din partner i utvinningen av protein

Skille plate : Enkel i regulering av fasene, og justerbar for tiden i tørkesonen som  gir optimal tørking av tørrstoff i produktet.

Hygieneutførelse: Våre anlegg oppfyller alle krav til hygiene.

Den FLOTTWEG Simp-Drive ® : Automatisk regulering slik at høyest mulig tørrstoff oppnåes.
Gewinnung_von_pflanzlichen_Proteinenn