Alger – Svært effektiv høsting og oljeutvinning av alger

fett-oel-algen

Flottweg tilbyr en innovativ prosess for svært effektiv alge produksjon og oljeutvinning. Alger er utgangsmaterialet for mange forskjellige bransjer. Være seg i kosmetikk, farmasøytiske, i produksjon av drivstoff eller i matproduksjon.

Algene dyrkes i fotobioreaktorer (PBR). Deretter blir algene skilt fra vannet. Høstingen er avgjørende for økonomien og må bli så effektiv som mulig.

Flottweg “alge prosess” er en svært effektiv metode for alge høsting: På den ene siden er alger høstet med separator og den andre er en to-trinns prosess som består av en pre-konsentrasjon ved flotasjon og selve kjerne innhøstingen med Flottweg Sedicanter ®.

En effektive alge høsting med Flottweg har følgende fordeler:

  • betydelig lavere slaktekostnader
  • opp til 60% lavere driftskostnader (vann, energi, etc.)
  • redusert opp til 25% av investeringskostnader
  • reduserte kostnader for bearbeiding eller tørking av en meget høy kvalitet algekonsentrat

Algenernte_mit_Separator

Alge innhøsting med Flottweg Separator

Når alge innføres i separatoren, vil alge suspensjonen skilles av skilleplatene gjennom separatoren.Alge suspensjonen ledes direkte inn i separatoren hvor det skilles i en klar vannfase og algekonsentrat. Algekonsentratet har da en krem lignende konsistens. Denne prosessen er egnet for små og mellomstore anlegg. Alge produksjon ved  hjelp separatoren kjennetegnes primært ved et lavt energiforbruk.

Alge produksjon med Flottweg Sedicanter ®

Ved bruk av Sedicanters ® for algeproduksjon så er dette  en to-trinns prosess som består av en pre-konsentrasjon med et flotasjons-anlegg .Sedicanter ®  for vanning av algene vil konsentrere til 22-25% tørrstoff. Kun denne ene sentrifuge er i stand til å opp-konsentrere de fine og myke algecellene effektivt.

Algenernte_mit_dem_Sedicanter